پاورپوینت الگوریتم کلونی مورچه ها
X
تبلیغات
امروز: سه شنبه 18 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

پاورپوینت الگوریتم کلونی مورچه ها

پاورپوینت الگوریتم کلونی مورچه ها دسته: زیست شناسی
بازدید: 173 بار
فرمت فایل: pptx
حجم فایل: 429 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

مقدمه بهینه سازی مسایل به روش کلونی مورچه مورچه ها چگونه می توانند کوتاه ترین مسیر را پیدا کنند؟ مزیتهای ACO کاربرد ACO مسیر یابی شبکه های کامپیوتری با استفاده از ACO الگوریتم ACO الگوریتم کلی حرکت نتیجه گیری الگوریتم کلونی مو

قیمت فایل فقط 60,000 تومان

خرید

پاورپوینت الگوریتم کلونی مورچه ها

مورچه ها هنگام راه رفتن از خود ردی از ماده شیمیایی فرومون (Pheromone  ) جای می گذارند البته این ماده بزودی تبخیر می شود ولی در کوتاه مدت بعنوان رد مورچه بر سطح زمین باقی می ماند.

یک رفتار پایه ای ساده در مورچه های وجود دارد :

آنها هنگام انتخاب بین دو مسیر بصورت احتمالاتیStatistical)   ) مسیری را انتخاب می کنند که فرومون بیشتری داشته باشد یا بعبارت دیگر مورچه های بیشتری قبلا از آن عبور کرده باشند. حال می بینیم که همین تمهید ساده چگونه منجر به پیدا کردن کوتاهترین مسیر خواهد شد :

مورچه ها در حال برگشت و به مرور زمان یک اثر بیشتر فرومون را روی CED حس می کنند و آنرا بطور احتمالی و تصادفی ( نه حتما و قطعا)  انتخاب می کنند. در نهایت مسیر CED  بعنوان مسیر کوتاهتر برگزیده می شود. در حقیقت چون طول مسیر CED کوتاهتر است زمان رفت و برگشت از آن هم کمتر می شود و در نتیجه مورچه های بیشتری نسبت به مسیر دیگر آنرا طی خواهند کرد چون فرومون بیشتری در آن وجود دارد.

نکته بسیار با اهمیت این است که هر چند احتمال انتخاب مسیر پر فرومون تر توسط مورچه ها بیشتر است ولی این کماکان احتمال است و قطعیت نیست. یعنی اگر مسیر CED پرفرومون تر از CFD باشد به هیچ عنوان نمی شود نتیجه گرفت که همه مورچه ها از مسیرCED  عبور خواهند کرد بلکه تنها می توان گفت که مثلا 90% مورچه ها از مسیر کوتاهتر عبور خواهند کرد. اگر تصادفا اولین مورچه مسیر( CFDمسیر دورتر) را انتخاب می کرد و ردی از فرومون بر جای می گذاشت آنگاه همه مورچه ها بدنبال او حرکت می کردند و هیچ وقت کوتاهترین مسیر یافته نمی شد. بنابراین تصادف و احتمال نقش عمده ای در ACO بر عهده دارند.

—

نکته دیگر مسئله تبخیر شدن فرومون بر جای گذاشته شده است. برفرض اگر مانع در مسیر  AB برداشته شود و فرومون تبخیر نشود مورچه ها همان مسیر قبلی را طی خواهند کرد. ولی در حقیقت این طور نیست. تبخیر شدن فرومون و احتمال به مورچه ها امکان پیدا کردن مسیر کوتاهتر جدید را می دهند.

همانطور که گقته شد «تبخیر شدن فرومون» و «احتمال-تصادف» به مورچه ها امکان پیدا کردن کوتاهترین مسیر را می دهند. این دو ویژگی باعث ایجاد انعطاف در حل هرگونه مسئله بهینه سازی می شوند. مثلا در گراف شهرهای مسئله فروشنده دوره گرد، اگر یکی از یالها (یا گره ها) حذف شود الگوریتم این توانایی را دارد تا به سرعت مسیر بهینه را با توجه به شرایط جدید پیدا کند. به این ترتیب که اگر یال (یا گره ای) حذف شود دیگر لازم نیست که الگوریتم از ابتدا مسئله را حل کند بلکه از جایی که مسئله حل  شده تا محل حذف یال (یا گره) هنوز بهترین مسیر را داریم، از این به بعد مورچه ها می توانند پس از مدت کوتاهی مسیر بهینه(کوتاهترین) را بیابند.

قیمت فایل فقط 60,000 تومان

خرید

برچسب ها : پاورپوینت الگوریتم کلونی مورچه ها , PowerPoint Anion Clustering Algorithm , بهینه سازی مسایل بوسیله کلونی مورچه , مورچه ها چگونه می توانند کوتاه ترین مسیر را پیدا کنند؟ , کاربردهای ACO , مسیر یابی شبکه های کامپیوتری با استفاده از ACO , الگوریتم ACO , الگوریتم کلی حرکت

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر
لوگو نماد اعتماد الکترونیک
لوگو نماد اعتماد الکترونیک
logo-samandehi
'گارانتی خرید
logo-guarantee